| Autor |
Wiadomość |
groobass
Użytkownik
|
# Wysłany: 14 Cze 2008 13:40
Odpowiedz
Gram dzis na cash games dostaje 5 i 6 na lape, wypda 3,4,7. Typ wchodzi allin, oczywiscie ja tez, on ma pare kroli na ręce, cieszie sie z wygranej, a tu wyskakuje 4 i river znowu 4 i wygrywa fullem. Japierdole, stracilem 10 euro
|
ManY555
Użytkownik
|
# Wysłany: 14 Cze 2008 13:52
Odpowiedz
tuż to skandal !!!! napisz do supportu ))))
|
kamilwowra
Użytkownik
|
# Wysłany: 14 Cze 2008 13:56
Odpowiedz
Okropne rzeczy Ja już musiałbym sie powiesić pare razy przez takie przegrane
|
alcybiad
Użytkownik
|
# Wysłany: 14 Cze 2008 18:20
Odpowiedz
wczoraj KK w 250 FR miałem 32k i około 30 miejsca sporo ludzi weszło wiec allin. koleś sprawdził mnie z 55 i jeszcze jeden z Q9. flop10 6 2. turn 3 river 4 i strit 90k w puli poszło sie j... 5 miejsce wówczas bym mial
|
alcybiad
Użytkownik
|
# Wysłany: 14 Cze 2008 18:25
Odpowiedz
ale w życiu tez tak bywa wczoraj z kumplem graliśmy headsupa ja AA kumpel 66 flop A i blotki, ja delikatnie kumpel sprawdził turn 6, ja 3/4 puli kumpel all in , wygrałem a w następnej ręce KK dostałem
|
gumis554
Użytkownik
|
# Wysłany: 14 Cze 2008 18:42
Odpowiedz
jaaaaa ale tutaj niewiarygodne rzeczy sie dzieja hheehe...hmmm.. ; )
|
arturwaw
Użytkownik
|
# Wysłany: 14 Cze 2008 20:59 - Edytowany przez: arturwaw
Odpowiedz
A ja dzisiaj wszedłem z 24pik (0,25/0,50) gość na 2,5 floop262 ja na 3,5 gość all ja wchodze miał AA a na stół QJ W końcu też kogoś wyzerowałem z AAna łapie(mnie robili to wielokrotnie)
|
wusztlu
Użytkownik
|
# Wysłany: 18 Cze 2008 20:03
Odpowiedz
faktycznie ciekawe rzeczy..
|
sojek
Użytkownik
|
# Wysłany: 19 Cze 2008 22:53
Odpowiedz
I jak tu nie mówić że paradise jest najbardziej porąbanmy softem.Dodam od rauz ze all in byl przed flopem 3 osob ((Co za gowno (
|
z1emn1ak
Użytkownik
|
# Wysłany: 19 Cze 2008 23:13 - Edytowany przez: z1emn1ak
Odpowiedz
Wiesz 66 na ręce nie daje 100% że wygrasz wchodząc all-in przed flopem. To że im doszło na kolor nie znaczy że ParadisePoker jest badziewny.
|
Dersu_Uzala
Użytkownik
|
# Wysłany: 19 Cze 2008 23:52
Odpowiedz
Nie moze byc! przegrac parą 6.Zażadaj czlowieku zwrotu pieniedzy ,odszkodowania za straty moralne oraz ekwiwalentu wartosci twojego komputera bo na pewno po przegranej wyrzuciles go wkurzony przez okno.Tylko pamietaj ! te cwaniaczki co cie tak podeszly i oszukaly mają siedzibe poza Polską wiec Goń prosto do europejskiego trybunalu w strasburgu
a tak w ogole to daj sobie spokoj z pokerem...
|
sojek
Użytkownik
|
# Wysłany: 20 Cze 2008 07:58
Odpowiedz
Nie moze byc! przegrac parą 6.Zażadaj czlowieku zwrotu pieniedzy ,odszkodowania za straty moralne oraz ekwiwalentu wartosci twojego komputera bo na pewno po przegranej wyrzuciles go wkurzony przez okno.Tylko pamietaj ! te cwaniaczki co cie tak podeszly i oszukaly mają siedzibe poza Polską wiec Goń prosto do europejskiego trybunalu w strasburgu
a tak w ogole to daj sobie spokoj z pokerem...
Człowieku lecz się bo chyba mas zproblemy ze sobą!!!!Nie chodzi mi ,że przegrałem z para 66 na ręce bo to dosyc normalne chodzi mi o układ jaki doszedł na stole.Ders uzala naprawde wali ci nieźle nie wiem jak ty ja nie rzucam komputerem jak przegram i raczej nie bede im maili slać chłopie wrzuć na luz bo dostaniesz wrzodów!!Czubku
|
Blasco666
Użytkownik
|
# Wysłany: 20 Cze 2008 08:42
Odpowiedz
coś mi się nie chce wierzyć w te alliny preflop. Przecież widać, że każdy z waszej trójki zahaczył dziwnym trafem tego flopa.... A w allin z Q8 to nie uwierzę... Ściemniasz coś
|
sojek
Użytkownik
|
# Wysłany: 22 Cze 2008 13:14
Odpowiedz
Przesyłam zatem print screana z hand history zebys uwierzył
|
szkieletor
Użytkownik
|
# Wysłany: 22 Cze 2008 14:46
Odpowiedz
dziwne rzeczy sie dzieja w PP ale to juz norma  przegrane z AA i mnie sie zdarzaja ;/
|
greg13579
Użytkownik
|
# Wysłany: 22 Cze 2008 16:32
Odpowiedz
oj dziwne dziwne poprostu taki soft i trzeba sie z tmy pogodzic
|
robal_haz
Użytkownik
|
# Wysłany: 22 Cze 2008 16:39
Odpowiedz
no wlasnie z 66 all in przed flopem to ryzyko a po za tym po flopie byly trzy karty na kolor tym bardziej to ryzykowna sytuacja ................nie masz co jęczec po prostu zaryzykowales i sie nie udało
|
retsoop
Użytkownik
|
# Wysłany: 23 Cze 2008 18:39
Odpowiedz
mozna wejsc all in z Q8 przed flopem poniewaz to ja wlasnie bylem tym kims a dlatego tak wszedlem bo nie chcialo mi sie za bardzo grac a to byl darmowy turniej z marna pula koncowa:]
|
lukaszlbwk
Użytkownik
|
# Wysłany: 5 Lip 2008 16:57
Odpowiedz
Gralem na blindach 0,10/0,20 NL.bylem na na BB. koles po mojej lewej stronie podbil do 0,50$ ja call(mialem Q6 kier) Flop T 9 6 (w tym 2 kiery) koles do 1$ , ja do 2$ , on re raise do 6 $(moje all in) call. mial AQ pik.na turnie 7 ( w tym momencie moje sznase wynosily 94,4%) jego ratowal tylko A karo i A trefl. Doszedl As karo.Czy tez byscie to rozegrali tak jak ja czy dalo sie zrobic cos innego?? Prosze o opinie
|
parforek
Użytkownik
|
# Wysłany: 10 Lip 2008 17:54
Odpowiedz
Dla mnie irytujące jest takie tłumaczenie, jakie podał retsoop: "mozna wejsc all in z Q8 przed flopem (...) a dlatego tak wszedlem bo nie chcialo mi sie za bardzo grac a to byl darmowy turniej z marna pula koncowa:]". Jak komuś nie chce się grać, to daje sitouta i wyłącza room, a nie leci Allin. Nie chodzi mi o te 6, czy cokolwiek innego. Po prostu nie lubię loterii. A niestety nieraz odpadałem z wysokimi parami, przeciwko byle kartom typu 2/7, 3/8, J/3 etc., gdzie alliniarzom dochodziło do 2 par, strita lub koloru do jednej z tych rozrzuconych kart, nierzadko tej niższej.
|
boooro0
Użytkownik
|
# Wysłany: 10 Lip 2008 23:21
Odpowiedz
Wchodzisz all in z Q8,wygrywasz,podwajasz sie i od razu bardziej chce ci sie grac,kto by tam dawał sit out i wyłaczal poker room na freerollu
|
phonik
Użytkownik
|
# Wysłany: 26 Paź 2008 20:38
Odpowiedz
Nie zniechcajcie ludzi do pokera, nie ma nic lepszego niz rozwscieczony, ultra-agresywny amator na tilcie, od takich sie sciaga najlepsza kase 
|
sokar
Użytkownik
|
# Wysłany: 27 Paź 2008 12:29
Odpowiedz
wczoraj KK w 250 FR miałem 32k i około 30 miejsca sporo ludzi weszło wiec allin. koleś sprawdził mnie z 55 i jeszcze jeden z Q9. flop10 6 2. turn 3 river 4 i strit 90k w puli poszło sie j... 5 miejsce wówczas bym mial
proponuje zapoznanie sie ze strategia rozgrywania turniejow, tam na pewno znajdziesz kilka ciekawych rad jak w przyszlosci zachowac sie ze swoja reka jesli nie chcesz zakonczyc udzialu w turnieju
Gralem na blindach 0,10/0,20 NL.bylem na na BB. koles po mojej lewej stronie podbil do 0,50$ ja call(mialem Q6 kier) Flop T 9 6 (w tym 2 kiery) koles do 1$ , ja do 2$ , on re raise do 6 $(moje all in) call. mial AQ pik.na turnie 7 ( w tym momencie moje sznase wynosily 94,4%) jego ratowal tylko A karo i A trefl. Doszedl As karo.Czy tez byscie to rozegrali tak jak ja czy dalo sie zrobic cos innego?? Prosze o opinie
moja opinia jest taka, ze popelniles tyle bledow w tym rozdaniu, ze nie mozesz nazekac na porazke, nie mowie oczywiscie, ze twoj przeciwnik zagral dobrze, przyjzyjmy sie teraz kolejnym ruchom: 1. twoj call przed flopem - ŹLE (powinienes byl sfoldowac bo niby co chciales zyskac tym callem??) 2. skoro juz dales call, flop - miales najnizsza pare i draw do nienajlepszego koloru, gdy on zabetowal i przebiles a on znowu przebil powinienes byl zrobic fold a nie allin, twoj allin to jest jakis dla mnie kosmos w ogole, czy myslales jaka on ma reke w ogole?? zastanowiles sie nad tym co lezy na stole?? podam ci przyklad taki w sposob w jaki on rozegral swoja reke mogl miec np TT na reku i skompletowac seta a wowczas dominowal cie calkowicie a ponadto jego outy do fulla rownowazylyby twoje do NIENAJSILNIEJSZEGO koloru 3. jedyne sluszne zagrania po flopie (skoro juz byles w tym rozdaniu) to call jesli uwazasz, ze mozesz wygrac to rozdanie kompletujac kolor lub fold bo ostatecznie nie jest to idealny dla ciebie flop
to tyle z mojej strony
|
boooro0
Użytkownik
|
# Wysłany: 27 Paź 2008 14:20
Odpowiedz
Sugerujesz że miał zrzucić KK?Albo AA też zrzucać tak od razu przed flopem??Ja tam wiem że też mi się zdarzyło dziwnie odpaść z taką ręką,ale to trochę nienormalne,przecież później może dostawać same badziewia z tym to już napewno gorzej jest grać,trzeba mieć przede wszystkim szczęście żeby ci takie karty wchodziły
|
sokar
Użytkownik
|
# Wysłany: 27 Paź 2008 16:10
Odpowiedz
no coz, nie mowie zeby od razy zrzucac ale po pierwsze gdyby to bylo AA to wiadomo najmocniejszy uklad startowy nienormalne by bylo zrzucic, no i AA ma przewage nawet przy 3 przeciwnikach, KK to juz inna para kaloszy, jezeli w puli jest juz kilku graczy to powaznie przemysle swoje zagranie z tym handem moge dac call podbicia i zobaczyc flopa nie bede sie pchal allinem bo moge byc przeciwko AA no i jezeli bedzie ze mna w puli 5 graczy to prawdopodobnie przegram, tak czy inaczej nie chodzilo mi o rozwazanie czy mozna zrzucic KK raczej chodzilo mi o to ze nalezy przemyslec konsekwencje swojego zagrania, zeby nie odpasc z turnieju bo ostatecznie chodzi o to aby turniej wygrac, no i trzeba pamietac, ze lepiej zrobic zly fold niz zly call
|
boooro0
Użytkownik
|
# Wysłany: 27 Paź 2008 17:17
Odpowiedz
rzeczywiście ten all in jest do przemyślenia,nie lubie jak mam KK,ktoś sprawdzi nawet z A10 a na stole głupi as i koniec,właśnie to jest też dobre że po samym call i flopie 10 6 2 ten co miał 55 mógłby zrzucić karty,czasem też walą all in z 55 itd wiec coż zrobić,trzeba pofarcić i tyle Koledze się nie udało i pewnie nie jemu pierwszemu,taka gra ten poker
|
sojek
Użytkownik
|
# Wysłany: 5 Gru 2008 00:35
Odpowiedz
***** Hand 1349271684 ***** 0.25/0.50 Texas Hold'em (No Limit ) - 5 grudnia 2008 00:29:38 Table TH 789 (Real /Cash Game ) Seat 3: sojek (74.03) Seat 4: sumacnuts (46.60) Seat 2: eDDy1988 (63.75) Seat 5: zams_bcn (36.87) Seat 1: mmmicro (80.91) sojek post SB 0.25 sumacnuts post BB 0.50 ** Deal ** sojek [Qs, Qc] sumacnuts [N/A, N/A] eDDy1988 [N/A, N/A] zams_bcn [N/A, N/A] mmmicro [N/A, N/A] *** Bet Round 1 *** zams_bcn Raise to 2.00 mmmicro Fold eDDy1988 Call 2.00 sojek Call 2.00 sumacnuts Fold *** Flop(Board): *** : [5s, Js, Qd] *** Bet Round 2 *** sojek Check zams_bcn Bet 3.37 eDDy1988 Fold sojek All-in 72.03 zams_bcn All-in 34.87 *** Turn(Board): *** : [5s, Js, Qd, Ac] *** River(Board): *** : [5s, Js, Qd, Ac, Kd] *** Showdown *** : Rake: 3.00 Total Pot: 73.49 sojek [Qs, Qc] Three of a kind, queens Win: 0.00 sumacnuts Fold Win: 0.00 eDDy1988 Fold Win: 0.00 zams_bcn [Ks, Kc] Three of a kind, kings Win: 73.49 mmmicro Fold Win: 0.00
|
5CD_Player
Użytkownik
|
# Wysłany: 15 Kwi 2009 19:36
Odpowiedz
Cóż. Jak ktoś nie będzie potrafił zrozumieć wahań to nigdy nie będzie dobry w pokera.
|
Darek
Użytkownik
|
# Wysłany: 16 Lis 2009 21:10
Odpowiedz
all-in z Q8, oczywiście! Swietne lekarstwo na AA. Przy all-inach perflopp może dojść wszystko.
|
prosty
Użytkownik
|
# Wysłany: 18 Lis 2009 12:43
Odpowiedz
all-in z Q8, oczywiście! Swietne lekarstwo na AA. Przy all-inach perflopp może dojść wszystko.
lol
|